Bir Zamanlar Çukurova 19. Bölüm Analiz

     Perşembe akşamlarının vazgeçilmez dizisi olan Bir Zamanlar Çukurova, usta oyuncu kadrosu ile 70'li yılların Adana insanını başarılı bir şekilde yansıtmaktadır. Dönem dizileri arasında en başarılı dizi diyebiliriz. Yansıttığı dönemin insanlarının yaşayış biçimi, hayata bakış açısı, yöresel dili, kıyafetleri ve araya serpiştirilen dönemin unutulmaz şarkılarıyla izleyene nostaljiyi sonuna kadar yaşatıyor.
   

Bir zamanlar Çukurova dizisinin 19. bölümünü özetleyecek olursak; Yamanların zengin ve kibirli çocuğu Demir, ona şuursuzca bağlı olan can dostu Cengaver ve eşi ile buluşmak üzere, Züleyha ile birlikte yemeğe çıkar. Gittikleri mekanda Züleyha, Yılmaz'ı Doktor Müjgan ile el ele bir masada otururken gördüğünde beyninden vurulmuşa döner. Gece boyunca bu durumu sindiremeyen Züleyha, gitmek ister. Demir ve Züleyha mekandan ayrılıp evin yolunu tutarken, Demiz Züleyha'ya patlar. Yılmaz'ı unutamamasından, ona hala aşık olmasından ötürü sert konuşur. Züleyha da eski Züleyha olmadığından Demir'e ağzının payını verir.
      Demir ve Züleyha Mekandan ayrıldıktan sonra Cengaver içmeye devam eder. Sarhoş olup dayak yiyecek kıvama gelince Yılmaz'ın masasına gider ve Doktor Müjgan'ı rahatsız eder ve Tabi ki Yılmaz'dan güzel bir dayak yer.   
      Genel olarak Yılmaz'ın, Fekeli'nin yanına girmesi ile Yamanlarla Uhuletle ve suhuletle süren bir üstünlük yarışı devam eder. Gelişen önemli olay ise Sayit ile Gaffur'un, Fekeli'nin hakkında yalancı şahitlik edenlerden hayatta kalan son kişi olan Ali Rıza Çitçi'yi bulması idi. Hatırlarsanız önceki bölümlerde Hünkar Yaman'a ölüm döşeğinde gerçeği itiraf edemeden can vermişti yalancı şahitlerden birisi. 
       Sayit, Demir Yaman'a çalışıyormuş gibi görünüp aslında Fekeli'ye çalışması ve bunun ortaya çıkması ile vurulup öldürülüyor. Fekeli bunun hesabını sormak için Yamanların konağını basıyor. Anlaşılan arka planda kalan birçok cevaplanmamış sorunun cevabı zaman içerisinde tek tek cevaplanacak. Demir Yaman'ın, annesinden bile gizlediği karanlık yüzü zamanla ortaya çıkmaya başlıyor.

Yorumlar