Bir Zamanlar Çukurova 20. Bölüm Analizi

   Bir Zamanlar Çukurova'nın bu haftaki bölümünde Sayit'in ölümünden sorumlu tutulan Demir Yaman'nın tutuklanmasıyla biraz şaşkın biraz da geçmişte Züleyha'ya,  Yılmaz'a ve belki de dizinin en naif adamı olan Doktor Sabahattin'e yaptıklarından ötürü adaletin yerini bulduğunu düşünerek diziye bir giriş yapıldı. Fakat gelişen olaylarla aslında işin gerçek yüzünün öyle olmadığını görünce seneristleri bir kez daha bizleri ters köşe yaptıkları için tebrik ettik içimizden.
   

   Demir Yaman'ın annesi Hünkar Hanım, oğlunu kurtarmak için elinden geleni yaparken, Gaffur ile konuşur. Demir'in kendisinden gizli çevirdiği işleri öğrenir. En önemlisi ise Ali Rıza Çitçi'nin bulunduğunu öğrenmesi olur. Gaffur ile birlikte Çitçi'nin yanına gider ve Fekeli'ye yapılan haksızlığı birinci ağızdan öğrenir. Büyük bir öfke seline kapılan Hünkar Hanım, döndüğünde sağlıklı düşünememesinden dolayı ortalığı birbirine katar. Çocuğu hastalanan Züleha'yı ev de bulamayınca kaçtı zanneder. Onları bulmak içinde Fekeli'nin kapısına dayanır. Gerçekleri öğrenince de hiçbirşey olmamış gibi konağına geri döner.
    Züleyha ise, Hünkar Hanım ile yüzleşir ve kendisinin vicdansız bir insan olduğunu ve ondan korktuğunu dile getirir. Züleyha'nın kendisinden korkmasına sevinmiş olsa da Hünkar Hanım, acımasızlık konusu da "Çocuğum için yapamayacağım şey yok" diyerek kıvırır. 
      Hünkar Hanım, oğlu Demir'i kurtaracak bir formül bulamazken, avukatının Demir'in yerine suçu başka birinin üstlenmesi fikrini ortaya atar. Evdeki çalışanlar bile kendi aralarında "suçu başkası üstlenir Demir Yaman hapis yatmaz" derken Hünkar Hanım'ın aklına gelmemesi izleyenlerin aklına acaba senaristler bu bölümde IQ dağılımını iyi yapamadılar mı? sorusunu getirir. Bu alternatif üzerine Hünkar Hanım, çalışanları arasında aç gözlü olup, mal mülk için en iyi şekilde hapis yatacak bir asalak bulmakta zorlanmaz. Saniye ve Gaffur'u derhal yanına çağırır ve konuyu açar. İkisinin de sevinçten eli ayağı titrer. 
      Çok geçmeden Sayit'in gerçek katili ortaya çıkar. Bunu öğrenen Fekeli, adaletsiz bir tutum içerisinde olmak istemez ve gerçek katili adalete teslim etmek ister. Demir'in Hapisten çıkmasını istemeyen Yılmaz ise, Fekeli ile gerginlik yaşar. Fekeli'nin dengeleyici, hırslarının esiri olmayan, hakkaniyetli bir baba rolünün hakkını bu karar ile vermiş, seyirciden tam puan almıştır. Yılmaz ise, geçmişte yaşadıklarının intikamını almak için adaletsiz bir tutum sergilemesine rağmen seyirci onun gençliğine vererek daha Fekeli'nin yanında pişmesi gerektiği düşüncesine kapılmıştır. 


   Sayit'in gerçek katili adalete teslim edilerek Demir Yaman hapisten çıkar. Saniye ve Gaffur'un zengin olma hayalleri suya düşer. Eve gelen Demir ile annesi Hünkar Hanım, Fekeli'ye yapılan haksızlık konusunda tartışır ve Demir artık başka bir evde yaşama kararı alır. 
     Gelecek bölümde evler ayrılacak mı? Demir'in kararından kim vazgeçmesini sağlayacak? Fragman yayınlanınca göreceğiz.

Yorumlar