Diriliş Ertuğrul 134. Bölüm Analizi

    Diriliş Ertuğrul'un 133. bölümü Beybolat Bey'in zehirlenmesi, Abdurrahman'ın ve kilisenin zangoçu kılığındaki Dragos'un ok ile vurularak yaralanması gibi elim hadiselerle tamamlanmıştı. Önümüzde ki bir hafta boyunca "acaba Dragos nasıl yırtacak? Tedavi olurken kambur ve çirkin bir zangoç değil de kaslı ve seksi bir kefere komutanı olduğu ortaya çıkacak mı?" gibi konuları merak ederken senaristler yine bizleri ustalıkla ters köşe yapmasını becerdiler. Ne de olsa Diriliş Ertuğrul dizisi, 134 bölüm boyunca ilk defa şaşırtmıyor bizleri. Başka bir yazıda bu ters köşelerden bahsetmeyi planlıyorum.

    Konumuza dönecek olursak, Dragos şeytanı oku kutsal kitabından yiyerek yırtmayı başardı. Zaten planı da buymuş, ama ters köşe senaristler bize bunu hissettirmemek için, zangoç vurulduğunda suikastçilerin birbirlerine yanlış yapmışlar gibi bakmaları ilk ters köşe, zangoça okun isabet ettiği yerinden de kitap çıkması ikinci ters köşe. Bütün bunların kurgu olduğunu öğrendiğimizde de aklımıza gelen soru şu oluyor; bu suikastçiler zanoçun kıyafetinin altına izlediği kitaptan vurabilecek kadar ustalardı da neden başka kimseyi vuramadan öldüler? Bu oyun neticesinde olan Abdurrahman Alp ile gereksiz yere Dragos'un peşinden giden suikastçilere oldu. Dragos, Ertuğrul'un güvenini kazandığını zannederken kitaba saplanan oku eliyle kırarak çıkarması ya da okun kitaba denk gelmesi ile şüpheleri üzerine çekti

     Bu arada bunlar yaşanırken Ertuğrul Bey'in ağabeylerinin Ahlat'taki obasına kan kusturan Moğol Komutanı  Alıncak, Ertuğrul Bey'den, çalınan vergileri, Selçuklu Devleti' nin sırlarının bulunduğu sandığı ve mümkünse kellesini rica etmek için Söğüt'teki bütün Türk obalarını basarak herkesi esir aldı. O sırada Kayı Obası'nda bulunan İlbilge Hatun ile Sırma  Hatun da esir alındılar. Moğollar ile iş birliği yapan ağabeyleri Beybolat Bey, bacılarının başına bir hal gelmemesi için tez vakitte Kayı Obası'na giderek duruma müdahale etti. Lakin Moğollar ile yaptığı işbirliği ayyuka çıkınca Kayı Hatunları, İlbilge Hatun'a kötü kötü baktılar. Özellikle dili kılıçtan keskin olan Selcan Hatun'un İlbilge Hatun'a sitem dolu sözler ettiği sahne, bizlere dizinin ilk sezonundaki Selcan Hatun'u hatırlattı. İlk sezonu izleyenler Selcan Hatun'un ne denli hırslı ve etrafındakilerin canını yakacak sözler söyleyen ve intikam hırsından delirme noktasına gelmiş birisi olduğunu bilirler.
    Moğollara hizmet etmeyi mattah birşey zanneden Sırma Hatun, Moğol Komutanı Alıncak'a yalakalık yapar ve oba hatunlarının başı olmaya layık görülür. Beybolat Bey'i de yeni Uç Beyi olarak görevlendirirler. Bu arada Komutan Alıncak'ı oynayan Engin  Benli'nin korkutucu bir moğol komutanı rolünü çok iyi oynadığını belirtmek isteriz. Baycu Noyan'dan sonra izlerken keyif aldığımız ikinci moğol komutanı olmuştur.

    Moğollar Ertuğrul Bey'in dik başlı oğullarını biraz tartakladıktan sonra Osman'ı götürdüler. Osman'ı ne amaçla ve nereye götürdüklerini 135. bölümün tanıtım videolarından öğrenebilirsiniz. Bölüm sonunda Ertuğrul Bey'in obaya nasıl geldiğini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 
   
Özetle Diriliş Ertuğrul dizisinin sezon başından bu yana en heyecanlı bölümleri bizleri bekliyor.
İyi Seyirler Dileriz.



Yorumlar